You are here
tatár beafstek Előételek Nonstop Receptek 

Sztarehorszki Erzsébet – Tatár beafstek

Tatár beafstek – Hideg előételként kategorizáljuk. Nem éppen a könnyű ételek közé soroljuk, mivel elég nehezen emészthető, de aki egyszer rákap az ízére annak könnyen válik kedvencévé. Sokan bátrabban is fűszerezik, a hagyományoshoz képest, mint például: Worcestershire szósz, kapri bogyó, fokhagyma, paradicsompüré, konyak, kaviár… stb. de ezeket csak opcionálisan szabad adagolni, hogy élvezhető legyen az étkünk. Napjainkban már készítenek lazacból, rákból, vadhúsból, kacsából, zöldségekből is tatárt. A „tatár” a húst a nyereg alatt puhító tatárokról kapta a nevét.

Sztarehorszki Erzsébet – Tatár beafstek

Hozzávalók:

1 kg nyers hús / marha felsál, hátszín, szűzérme

3 nagy fej vöröshagyma

1 kocka vaj / szobahőmérsékletű vagy puha

1 db nyers tojás sárgája

mustár

ketchup

piros arany

pirospaprika

bors

1 ek. só

chili

kétszersült a fogyasztáshoz

Tálaláshoz ajánlható hozzá: újhagyma, lila hagyma, vöröshagyma, paradicsom, erős paprika, és vaj is kb. 4 dkg, ha valaki külön szereti a pirítósra kenni, akkor ne keverjük a húsba az összes vajat.

Kiegészíthető még: fokhagymával, 1-2 ek. paradicsom sűrítménnyel is. A bevállalósabbak konyakkal is megbolondíthatják . 🙂 Ínyencek pedig kaviárral is fogyaszthatják.

Elkészítés: A húst háromszor daráljuk le, úgy hogy az utolsónál a hagymával együtt tegyük a darálónkba. Majd keverjük hozzá a puha vajat és fűszerezzük ízlés szerint. Az eredeti recept szerint késsel kell nagyon apróra vágni, de manapság egyszerűbb, ha húsdarálót használunk és kényelmesebb, gyorsabb is a régi hagyománynál. Jól dolgozzuk össze a húst a fűszerekkel és tegyük a hűtőbe tálalás előtt legalább 1 órára, hogy az ízek átjárják a húst és összeérjenek. Van, aki szerint 1-2 napos hűtőben való érlelés után jobb az íze. Fogyasszuk friss kétszersülttel vagy friss pékáruval.

11354728_1438600269778365_2130998441_n

11350078_1438600249778367_1562796445_n

11355371_1438600283111697_349667962_n

11297828_1438600263111699_906421585_n

11349999_1438600279778364_1105229609_n

11349912_1438600259778366_2100660361_n

11304188_1438600276445031_72585210_n 11356234_1438600266445032_1334943475_n

11355394_1438600256445033_40476665_n

11356152_1438600286445030_350878601_n

tatár beafstek

tatár beafstek

Készítette: Sztarehorszki Erzsébet

További receptek:

http://glorianagasztronomiaja.blogspot.hu/

Related posts

Leave a Comment