You are here
sarkanyok_volgye_tarsasjatek_9796_LRG Ajánló 

Társasjáték ajánló: Sárkányok Völgye

Ezúttal nem film, könyv vagy zene, hanem társasjáték lesz az ajánlásunk tárgya, mint azt a kedves olvasó a címből is kitalálhatta. Ebben a cikkben a Sárkányvölgy nevű egészen kedves és roppant szórakoztató játékról lesz szó ebben a cikkben.

Maga a társasjáték szinte kiáltott, hogy ne hagyjam a polcon, mikor a karácsonyi bevásárlást tartottuk. Egyszerűen annyira színes és aranyos az egész, a története pedig egy kedves kis mese, semmi több, mely kicsit leegyszerűsítve kimerül abban, hogy a játékosok fiatal varázslótanoncok, akik néhány kis sárkányt repítenek varázspálcával a gonosz Razandar mágus karmai elől biztos helyre. A varázslat persze nem olyan nagy kunszt, mint azt gondolnánk, de igényel kisebb-nagyobb ügyességet attól függően, hogy milyen nehézségű játékot játszhatunk (a játék ugyanis oda-vissza nehezíthető, könnyíthető).

sarkanyok_volgye_tarsasjatek_9796_LRG
Forrás:http://netjatek.hu/images/large/sarkanyok_volgye_tarsasjatek_9796_LRG.jpg

A Sárkányok Völgye különlegességét persze nem a meseszerű, aranyos tálalás vagy az ügyességi jelleg adja, hanem az, hogy itt a játékosok nem egymás ellen, hanem egymásért (és persze a kis sárkányokért) “küzdenek” meg a gonosszal. A kooperáció fontos, főleg, hogy mindenki veszít, ha a játék végén a gonosz varázsló eljut A-ból B-be, és nem sikerült minden sárkányt biztonságba helyezni.

A nagyon aranyos, véleményem szerint roppant egyedi és sárkánymániásoknak (tehát olyanoknak, mint én) kötelező társasjáték ellen azonban szól egy nyomós érv vagy éppen mellette, attól függ, hogyan nézzük. Konkrétan arra gondolok, hogy a játék rövid, főleg, ha a legkönnyebb változatot játsszuk.

Ha már a különböző változatoknál tartunk, a játék variálható. Nagy szabadságot ad a szabályzat, persze vannak szigorú megkötések is, de a Sárkányvölgy tetszés szerint nehezíthető vagy könnyíthető, variálható, stb.

DSC01537
Saját fotó

Összességében egy nagyon ötletes darab: kedves, aranyos, egyedi és roppant kreatív. Végre egy sárkányos társasjáték, amire azt mondhatom, hogy kimagaslóan igényes. Ha van a családban, aki megőrül a sárkányokért vagy egy mesékre fogékony 6 és 12 év között gyermek, ha van kivel játszani, akkor ez a társasjáték bizony egy remek karácsonyi ajándék lehet.

Related posts

Leave a Comment