You are here
Donald Trump (Fotó: cruxnow.com) Hírek 

Tömegverekedés az elnökjelölt nagygyűlésen

Donald Trump (Fotó: cruxnow.com)
Donald Trump (Fotó: cruxnow.com)

Tömegverekedés miatt elhalasztották az amerikai elnökjelölt-aspiráns, Donald Trump chicagói nagygyűlését. 

A chicagói Illinois Egyetemen tervezett kampánygyűlésen több száz, Trump-ellenes tüntető jelent meg, és összecsapott az elnökjelölt-aspiráns híveivel. Donald Trump kampányának felelőse lemondta és elnapolta a rendezvényt, maga Trump pedig az MSNBC televíziónak pénteken este adott interjújában elítélte az erőszakot, a CNN hírtelevíziónak adott nyilatkozatában pedig elhárított minden felelősséget a történtekért.

Szombat reggelre kiderült, hogy az összecsapásokban két rendőr megsérült, és öt tüntetőt letartóztattak. Az amerikai politikai élet élénken reagált az eseményekre. Két republikánus elnökjelölt-aspiráns – Marco Rubio, floridai szenátor és John Kasich ohiói kormányzó – szombaton jelezte, fontolóra veszi Donald Trump elnökjelöltségének támogatását,  ha a párt őt jelölné a novemberi választásra.

A chicagói káosz:

Rubio szombat reggeli sajtókonferenciáján azt mondta: rendkívül elszomorítja az, ami történt, félelmet is kelt, és bár ő tartja magát korábbi álláspontjához, miszerint bárki lesz is a republikánusok elnökjelöltje, támogatja majd. Ezt azonban – mint fogalmazott – nap mint nap egyre nehezebb betartani.

Kasich pedig Cincinnatiban kampányolva azt fejtegette, hogy a Trump teremtette mérgezett környezetben különösen nehéz támogatni őt.

(faktor.hu)

Related posts

Leave a Comment