You are here
11038727_961851613838847_5778504361719241538_n Non-stop Tapolca 

Újabb 500 milliós nyertes pályázati csomag Ajka – Tapolca – Sümeg térségében.

Veszprém megyei oktatási intézmények, egyházi szervezetek, rendelő intézetek, kórházak és civil szervezetek köztük ajkai, sümegi, tapolcai iskolák, tanodák, egyesületek és alapítványok nyertek közel 1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban, tájékoztatta lapunkat Fenyvesi Zoltán a FIDESZ-KDNP 3. számú választókerületének elnöke.

A fejlesztésekből a tanulók oktatását, tornatermek tantermek felújítását, akadálymentesítést, fűtés korszerűsítést valamint a kórházak betegeinek biztonságát szolgáló fejlesztéseket valósíthatnak meg a kedvezményezettek.

A fejlesztésekről Fenyvesi Zoltán elmondta, hogy a választókerületének 8 településén köztük Ajkán, Tapolcán, Sümegen és Csabrendeken valósulhatnak meg projektek.

A támogatásból Ajkán a Molnár Gábor Műhely Alapítvány az önkéntes munkára fordíthat, az Ajkai Család-és Gyermekjóléti központ az óvodai és iskolai szociális segítő tevékenységet fejlesztheti, a Kristály-völgy Terület- és Vidékfejlesztési Egyesület védőháló programot valósíthat meg, az Ajkai Borsos Miklós Általános Iskola tornatermeinek és szaktantermeinek felújítása történhet meg, illetve további tornaterem felújítások történhetnek a Fekete-Vörösmarty iskolában.

Fejlesztési forráshoz jutott még az ajkai Magyar Imre Kórház is, betegbiztonság növelését célzó fejlesztéseket valósíthat meg belőle, végül a Segítséggel Könnyebb Alapítvány az önkéntesek munkáját finanszírozhatja a kormányzati pénzből.

Sümegen és Tapolcán az Informált Társadalomért Alapítvány és Nagycsaládosok Sümegi Egyesülete tanodát működtethet, továbbá a KLIKK felújíthatja a Ramassetter Vince Testnevelési Általános Iskola infrastruktúráját.

A közel 500 millió forint összegben megvalósuló fejlesztések összetétele jól tükrözi azt a fejlesztéspolitikai irányt, hogy a Kormány ott kíván segíteni, ahol reális és szükséges projekteket kívánnak a pályázók megvalósítani a humán szféra – oktatás, egészségügy, civilek – területén.

Related posts

Leave a Comment