You are here
image_10251515_16-9 Ajánló Tv 

Újra ringbe szállnak a szakácsok a képernyőn…

A héten újra kezdetét veszi Magyarország legnézettebb  gasztro vetélkedője. A régi a versenyzők tudják már, minden egyes mozdulatuk meghatározza a sorsukat a zsűri mindent lát és nem felejt.

Az első széria is hatalmas csatákat és taktikákat tartogatott a nézők számára, mely miatt igazán izgalmas perceket élhettek át a nézők… a versenyzőknek a tudásuk mellett még rengeteg más kritériumban is meg kellett felelniük. Azonban emberek lévén hibák és vicces pillanatok is születtek, amely némely könnyedségeket adtam a feszült pillanatokban…

zsuri
www.bellacafe.hu

A zsűri összetétele nem változott, de nézzük újra kik is ők:

Séf: Bernát József:

Ha valamit mond, elvárja, hogy hallgasson rá versenyző, ha valami nem tetszik a tányéron, az azonnal a kukában végzi. Kreatív séfként London egyik vezető catering cégének a tagja. Pethő Balázs kezei alatt tanulta meg az apróbb fortélyokat, ezután került Lyonba, majd onnan Londonba.

Gasztroblogger: Fürdős Zé:

Blogja a Szárnyas Ízvadász, emellett néha főzőiskola programokat tart, igazi vendéglátós család leszármazottja)

 Ételkritikus: Vajda Pierre

 14 éve ír ételkritikákat, Ő az, aki a konyhában nagyra értékeli a kockázatvállalást, a tányéron pedig kizárólag két dolog érdekli: az ételek minősége és a kreativitás.

Pár szereplő és esemény az előző évadból:

 Ki ne feledné Tóth Marcit a vízilabdázót, akitől jámborabb versenyző nem is akadt, ennek ellenére a zsűri először “félt” tőle, hogyan fogja megállni a helyét.

Breuer Andrást aki olyan ízeket tálalt, ami minden egyes alkalommal meggyőzte a zsűrit, de itt nem volt elég az, hogy valaki jól főzött…. gyors, tiszta koncentrált munka mellett jó koordináló készség és remek irányító érzék is szükséges ahhoz, hogy valakinek esélye legyen a konyhafőnöki cím elnyeréséhez.

Az egyik adásban két ember is távozott az egyik Kármán Krisztián volt, akit többször is figyelmeztették, hogy legyen összeszedettebb, ne kapkodjon, tartsa be a higiéniai szabályokat (egy alkalommal a zsűri ételkritikusa Vajda Pierre épp emiatt nem volt hajlandó megkóstolni elkészített ételét).

 A műsor során muszáj volt csapatokban is dolgozni többek között Nuray Attilának és Dános Tamásnak is félre kellett tenniük egymással való rivalizálásukat, mert együtt kellett megfőzniük a rájuk osztott ételeket szinte együtt a tökéletesség határát súrolták.

20141003a-konyhafonok
www.origo.hu

 A mindig kemény séf, a mindenkivel kedves gasztroblogger és a véleményét keményen kinyilvánító kóstoló döntésre jutott és végül a sok – sok versenyző közül az a 3 ember lép dobogóra, akik a legkiegyensúlyozottabbak voltak… így a vízilabdában szerzett sikerek mellett Marci most is éremmel távozhatott…. A döntés a 2 legjobb között nem volt könnyű… nagyon tehetségesek és rendkívüli egyéniséggel rendelkező konyhafőnök jelölt közül Wossala Rozina maradt alul Kiss Kálmánnal szemben… a lány nem viselte jól a vereséget…. de a zsűrin úgy tűnt épp ez a reakciója a bizonyíték a helyes döntésükre. Rozina legnagyobb gyengesége az volt, hogy nem bízott meg társaiban, ami ennél a munkakörnél elengedhetetlen.

 Új versenyzők, új receptek… de az izgalom, a zsűri és a feladat maradt a régi vajon milyen csavart tartogat a műsor?

hétfőtől az RTL KLUB csatornáján 18:55-től ismét elhozza nekünk a konyha virtuózok igazi versenyét… ahol a tökéletes sem feltétlenül elég.

Cikkek az előző szériával kapcsolatban:

http://nsppress.hu/megerdemelt-gyozelem-a-konyhafonok-mindent-az-iranyitasa-alatt-tartott/

http://nsppress.hu/ki-lesz-a-konyhafonok-toth-marci-meg-mindig-versenyben/

http://nsppress.hu/a-gasztronomia-vonzasaban/

http://nsppress.hu/toth-marci-igazi-elsportolo-a-dobogoig-meg-se-allt/

http://nsppress.hu/izvarazs-egy-hatalmas-csavarral/

Related posts

Leave a Comment