You are here
000000000000000000000000 Sport 

Portugáliában kell kivívnia a továbbjutást Bayern Münchennek

000000000000000000000000
Bár a spanyol élcsapatok rangadója számít a nap csúcsmérkőzésének a Bajnokok Ligája mai negyeddöntői közül, az első kör eredményének tudatában a Basyern München vendégjátéka is érdekes csemegének ígérkezik Lisszabonban.

A hétvégén a Stuttgartot két vállra feketető münchenieknél, a sérültek száma nem gyarapodott a legutóbbi meccs óta, sőt Kingsley Coman elméletileg újra ott van a csapatban, ám a fiatal francia tehetség valószínűsíthetően csak a padról fog beállni. (Robben hiánya, és Götze formája így prognosztizálja, hogy a Ribery-Douglas Costa páros kezd a széleken.)
Aki viszont nagy eséllyel szerepel majd a mai mérkőzés kezdőcsapatában, az Javi Martinez, aki visszatérése óta felvette a ritmust, így Guaridola mester rábízhatja a kulcsszerepet a védelem közepén. Partnere valószínűleg Joshua Kimmich lesz, már csak abból az okból kifolyólag is, hogy Mehdi Benatia nem tudott leutazni Portugáliába, állítása szerint sérüléséből való lassabb felépülése, az újságok szerint útlevelének otthonhagyása miatt. Középpályán Thiago Alcantara szinte biztosan játszani fog, és bár butaságokat művelt a hétvégén, nem hinném, hogy Arturo Vidal már most kijátszotta volna magát a kezdőcsapatból. (Müller és Lewandowski helye pedig beton biztos egy ilyen meccs során. ) Kemény mérkőzés elébe néznek a bajorok, de egyértelműen őket lehet megnevezni a továbbjutás esélyeseinek.

Már csak azért is a müncheniek a favoritok, mert a Benficában a kapus Julio Cesar, a csapatkapitány Luisao sérülés, a gólfelelős Jonas pedig eltiltás miatt nem játszhat ma este. Hiányuk ugyan nehezen pótolható, de minőségi labdarúgókból azért így sem lesz hiány hazai oldalon sem: Ederson Moraes remekül helyettesíti rutinosabb kollégáját a kapuban, a védelemből Lindelöf, középpályán pedig Renato Sanches tűnik a jövő abszolút klasszisának, de Samaris vagy Gaitan sem számítanak rossz névnek a futballpiacon. A góllövés feladata ma Mitroglou elsődleges feladata lesz, a görög támadó formája mindenképpen figyelemre méltó, így őt kell elsődlegesen semlegesíteni. Fórumokon feljött vitatémaként, hogy a portugál bajnokság listavezetője (Legutóbb 2:1-re nyertek az Academica vendégeként.) egy, vagy két támadóval fog-e fellépni ma este, ám ha Rui Vitória már Münchenben is két támadót küldött pályára, akkor az Estadio Luzban is így fog cselekedni.

A csapatok eddigi három európai párharcából, mindháromszor egy sima müncheni győzelemmel a Bayern lépett tovább, a legemlékezetesebb talán az 1995-ös UEFA kupa párharc volt, ahol Jürgen Klinsmann szinte egymaga ütötte ki a portugálokat.

A találkozót 20 óra 45 perctől a Sport1 közvetíti.

Related posts

Leave a Comment