You are here
15418497_1212910878795441_2810931994976471356_o Desszertek Nonstop Receptek 

Vörösboros-csokoládés kuglóf

Nagynénémtől tanultam ezt a kuglófot. A szüretre készítette, s nekem nagy kedvencem lett. Ez egy olyan sütemény, amit nagyon könnyű elkészíteni, s nagyon finom 😊!

Hozzávalók a tésztához:

  • 20 dkg rama
  • 28 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg kristálycukor
  • fél kiskanál fahéj
  • 1 kanál keserű kakaópor
  • 1,75 dl vörösbor
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg étcsokoládé

A forma kikenéséhez rama

Elkészítés:

A puha ramat a kétféle cukorral, és a tojás sárgákkal habosra keverjük. A lisztet, a kakaóval, fahéjjal, sütőporral összekeverjük, majd a borral együtt a habosra kevert masszához adjuk.

Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A csokoládét apró darabokra vágjuk, vagy reszeljük. Én vegyesen szoktam reszelni-vágni. Ha kész a kemény fehérje akkor a masszához keverjük, beletesszük a csokoládét is. Ízlés szerint lehet bele tenni mazsolát is. A kuglóf formát kivajazzuk, beletesszük a masszát. A sütőt előmelegítjük, és közepes lángon (160-180 fokon sütjük). Kb 1 óra alatt megsül, de érdemes közben tűpróbát csinálni.

A kész kuglófot ízlés szerint lehet leönteni csokoládéval.

Karácsonykor a fenyőfa alatt félhomályban tökéletes desszert egy finom bor társaságában! 🙂
Jó étvágyat hozzá! 🙂
Kuláné Németh Noémi
14608770_1148752368544626_295792718975096972_o
14692208_1148818811871315_6932511726719381422_o
14691224_1148819121871284_8509848640056718227_o

Related posts

Leave a Comment